Op de padelbaan met ...

01 december 2020


OP DE PADELBAAN MET.....

 

Vanaf 01 december is TennisenPadelschool.nl verantwoordelijk voor de invulling van de tennis- en padeltrainingen bij LTC Dalen. Jan de Jong is de drijvende kracht achter deze vernieuwde organisatie, die zich niet enkel richt op het geven van lessen.

 

Jan (41) is geboren in Emmen en opgegroeid in Emmer-Compascuum. Van kinds af aan zat het sporten in zijn bloed. In zijn jonge jaren deed Jan aan judo, voetbal, kickboksen en tennis. Inmiddels is hij getrouwd met Joyce en vader van 2 jonge kinderen Noémi en Lars. Naast zijn drukke werkzaamheden op de tennis en padelbaan traint hij wekelijks bij Crossfit Hardenberg om lichamelijk en geestelijk fit te blijven.

Als gevorderd tennisser heb je het afgelopen jaar ook het Padel virus opgelopen. Wat zijn jouw ambities voor de komende jaren?
Mijn ambities zijn om zelf steeds beter te worden in het spelletje. Beter worden in het lesgeven als in het zelf spelen. Ik heb net mijn opleiding tot padeltrainer afgerond via de KNLTB. Tijd om dit in de praktijk te brengen. Ik speel in de padelcompetitie en straks als de tijd het weer toelaat wil ik ook toernooien gaan spelen. Een ambitie die ik als trainer bij de club heb is onder andere dat ik graag zou zien dat de jeugd er ook veel plezier in krijgt en fanatiek competitie en toernooien gaat spelen. Daar gaan we de komende jaren ons best voor doen

Ben jij van mening dat je tennis en Padel naast elkaar kan blijven spelen of is het beter om een keuze te maken?
Ik ben van mening dat beide prima naast elkaar te doen is, maar wil je echt goed worden in 1 van de 2, moet je wel een keuze maken.

De meeste leden kennen je als voorzitter van LTC Dalen. Begin oktober heb je de voorzittershamer over gegeven aan Gerrie Westenbrink. Hoe kijk je terug op je tijd als voorzitter?

Dat was een erg leuke tijd, waarin ik de groei van de vereniging heb meegemaakt. We zijn van bijna 90 naar momenteel zo'n 250 leden gegaan. Ik heb veel geleerd van de mensen waar ik mee samen heb gewerkt en denk dat ik het stokje heb over gedragen aan een uitstekende opvolger, die de vereniging kan begeleiden in de volgende stap.

In Coronatijd heb je bij Bram Meijer de KNLTB opleiding tot Padeltrainer gevolgd. Welke tips en trics kun je alvast met ons delen?

Bram Meijer is de beste verdedigende padelspeler van Nederland en al jarenlang nummer 1 van Nederland samen met z'n vaste partner Uriel Maarssen. Zijn kijk op het spelletje is erg interessant en heb veel opgestoken van de opleidingsdagen met hem. Zijn stokpaardjes waren vooral; probeer niet te scoren, maar bouw juist op. Speel rustig en beperk het aantal fouten. Maak gebruik van de wanden en denk aan je positie.

Vanaf 1 december ben jij met je Padel- en Tennisschool verantwoordelijk voor de trainingen bij LTC Dalen. Wat mogen we van hiervan verwachten?

We gaan leuke en gevarieerde trainingen geven met ons enthousiaste team op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag. Lysanne Stuiver gaat mij hierbij assisteren. Zij gaat zich richten op de tenniskant met als speerpunt de jeugd en beginners. Daarbij ga ik mij bezighouden met alle padel- en tennistrainingen voor de gevorderden. Nieuw is dat we één keer in de 2 weken proeflessen gaan inplannen voor geïnteresseerde padel of tennisspelers, daarnaast gaan we één keer per 2 weken een thematraining verzorgen. Hierin behandelen we per training een bepaalde slag; bijvoorbeeld bij Padel de ‘Bandeja’ of bij tennis de ‘Service'. Meer informatie hierover volgt de komende weken!

Welke lesmogelijkheden bied je aan?

In principe zijn alle varianten mogelijk. Van privéles tot groepslessen bij padel tot 4 personen en bij tennis (zowel indoor als outdoor) tot 8 personen. Ben je geïnteresseerd in de uitgebreide lesmogelijkheden neem dan gewoon eens contact met me op! Naast het lespakket ga ik me ook bezighouden met het organiseren van padel- en tennisreizen in binnen- en buitenland.

Je bent ook gestart met een eigen racket en kledinglijn, wanneer kunnen we hier kennis mee maken?

Ik ben een eigen lijn gestart; Beta Padel. Inmiddels heb ik de eerste padelrackets en padeltassen ontvangen. De rackets zijn nu tijdelijk als kennismaking voor €80,00 te koop. Binnenkort ontvangen we de tweede serie rackets. We hebben straks drie verschillende type rackets beschikbaar. Ik nodig jullie uit om eens te komen testen.

De Padeltassen, zijn lekker ruim met voldoende ruimte voor schoenen, kleding, ballen en meerdere rackets. Er zitten twee luchtroosters in zodat je schoenen en racket kunnen drogen, belangrijk voor het materiaal. De tassen zijn verkrijgbaar in twee varianten en zijn nu tijdelijk te koop voor € 44,95 (verkoopprijs €59,95). Dus mocht je nog zoekende zijn voor een leuk cadeau op pakjesavond of onder de kerstboom, neem dan contact met mij op.

Wil je meer informatie over de padel- en tennisschool met betrekking tot lessen, activiteiten of producten kijk dan eens op www.tennisenpadelschool.nl.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

info@ltcdalen.nl

Telefoon

Alleen via mail bereikbaar

Sportpark ‘t Grootveld

Dalerveensestraat 30b
7751 ZT Dalen