8&9 Tennis

8&9 Tennis

Ben jij net begonnen met tennis? Speel je regelmatig met en tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen en wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met het spelen van wedstrijden? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou!

8&9 Tennis is een laagdrempelige dubbelcompetitie speciaal voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Tijdens 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Deze starterscompetitie wordt aangeboden op donderdagavond en zondag tijdens de Voor- en Najaarscompetitie.

In het kort

Tijdens 8&9 Tennis speel je samen met jouw team op zeven speeldagentegen de andere teams uit de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld per regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Tijdens een wedstrijddag speel je twee dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk!

Voordelen 8&9 Tennis:

  • Alleen voor de (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Je speelt dus lekker op je eigen niveau;
  • Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
  • Gezelligheid staat voorop, je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen;
  • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD). Hierbij dien je wel met wisselde koppels te spelen;
  • Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;
  • Er wordt gespeeld op donderdagavond of zondag. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Eén van deze twee dagen moet vast lukken!;
  • Je kan meedoen met 8&9 Tennis tijdens de Voorjaarscompetitie of de Najaarscompetitie. De Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april en mei, de Najaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in september en oktober. In de provincies Noord-Brabant, Limburg en Noord-Holland kan er ook 8&9 Tennis worden gespeeld in de winter;
  • De wedstrijden worden gespeeld volgens het principe Compact Spelen. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set. Klik hier voor meer informatie.

Marieke is één van de 200.000 competitiespelers die haar grenzen verlegt. Tennis geeft haar vertrouwen. Ze had nooit gedacht dat ze na een jaar al wedstrijden zou spelen. Door wedstrijden te spelen verbeter je jezelf en hierdoor krijg je meer plezier in de sport. Daarnaast leer je eenvoudig nieuwe mensen kennen. Dat maakt 8&9 Tennis niet alleen uitdagend, maar ook heel gezellig. Iedereen kan meedoen!

Doe je ook mee?

Wil je graag meedoen aan 8&9 Tennis? Dat kan! Informeer bij de Verenigingscompetitieleider of het bestuur van jouw vereniging of je aankomend voorjaar of najaar mee kan doen.

Inschrijven

Inschrijven voor 8&9 Tennis gaat via jouw vereniging. Voor de Voorjaarscompetitie is dat oktober/november en voor de Najaarscompetitie is dat mei/juni. Informeer bij jouw Verenigingscompetitieleider hoe en wanneer je je voor de competitie kan inschrijven. Iedere vereniging hanteert hiervoor een andere manier en periode van inschrijving.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Alleen via mail bereikbaar

Sportpark ‘t Grootveld

Dalerveensestraat 30b
7751 ZT Dalen

KVK-nummer

40045069